De KNVG was de koepel van vereniging van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden. Deze is gefuseerd met de NVOG, een landelijke overkoepelende vereniging van organisaties van gepensioneerden en lokale en regionale onafhankelijke seniorenverenigingen. Samen heten ze nu Koepel Gepensioneerden. Omdat de Koepel Gepensioneerden zich met meer dan alleen pensioen bezighoudt staat de info op het hoofdmenu.
 

Nieuwsbrief 16

vrijdag 26 april 2019

NVOG en KNVG starten petitie voor deelname aan pensioenonderhandelingen.

Eerder deze week informeerden wij lid-organisaties over de petitie "Niet korten, wel indexeren. Geen pensioenakkoord zonder gepensioneerden" die wij samen met KNVG zijn gestart. Al heel lang strijden wij ervoor om rechtstreeks te kunnen deelnemen aan de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel.

 

Wij worden wel regelmatig uitgenodigd voor een gesprek met minister Koolmees van SZW en tijdens die bijeenkomsten luistert de minister wel naar ons, maar daarmee hebben wij geen invloed op wat aan de onderhandelingstafel wordt besproken. Dat moet  veranderen!

Dinsdag is een petitie gestart op www.mijnpensioenpetitie.nl waarmee wij zoveel mogelijk handtekeningen willen verzamelen om die op 28 mei aan de vaste Tweede Kamer commissie van SZW te kunnen aanbieden. Op die website staat uitgebreide informatie over de aanleiding en de reden van onze petitie. U kunt de petitie tekenen t/m 27 mei a.s. Wanneer u onverhoopt met bovenstaande link niet kunt inloggen op MijnPensioenetitie.nl dan kunt u ook rechtstreeks naar de petitie gaan met deze link: https://bit.ly/2W3Wab5 

De petitie wordt ondersteund door een radio-commercial, waarvan de eerste maandag 29 april wordt uitgezonden. Hier bekijkt u het uitzendschema van de reclameboodschap.

Wij vragen onze lezers zoveel mogelijk middelen in te zetten om te helpen deze petitie tot een succes te maken. Stuur deze nieuwsbrief daarom door aan familieleden, vrienden, kennissen en collega's. Want ook voor hen die nog werken maar straks een goed pensioen willen hebben, is het nodig dat de vertegenwoordigers van de huidige gepensioneerden nu daarover kunnen meepraten. Wij zeggen u bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun!

 

Vertegenwoordigers van gepensioneerden moeten op gelijkwaardige basis deelnemen aan het pensioenoverleg.

NVOG en KNVG hebben een brief gestuurd aan de partijen die aan de onderhandelings-tafel voor een nieuw pensioenstelsel zitten. Zij hebben het vertrouwen in dit overlegorgaan verloren en hebben dat kenbaar gemaakt in een brief, die u hier kunt lezen.

 

 

PERSBERICHT: Gepensioneerden slaan alarm met brieven, radiocampagne en petitie. 

De Nederlandse gepensioneerden hebben geen vertrouwen meer in de pensioen-onderhandelaars. Dat zeggen de organisaties van gepensioneerden NVOG en KNVG in brieven aan de minister van Sociale Zaken, werkgeversorganisaties en de vakbeweging en in een petitie, gericht aan de Tweede Kamer. Lees hier het persbericht.

 

’Gepensioneerden niet serieus genomen door vakbonden’

Gepensioneerden zeggen het vertrouwen in de vakbonden voor de pensioen-onderhandelingen op. Ouderen voelen zich niet meer vertegenwoordigd door de vakbeweging en eisen een plek aan de tafel. NVOG-voorzitter Jaap van der Spek: „We worden te weinig serieus genomen door de bonden.” Lees hier het artikel uit De Telegraaf van vandaag.

 

Nederlandse Vereniging van Organisaties van Gepensioneerden Postbus 2069 3500 GB Utrecht T: 030-2846080  E: nvog@gepensioneerden.nl                                                             W: www.gepensioneerden.nl