Mogelijkheid tot contant betalen steeds meer onder druk

Het Laurentius ziekenhuis in Roermond heeft aangekondigd om vanaf 1 januari a.s. geen contant geld meer te accepteren voor het betalen van parkeergeld, in de apotheek en in het restaurant.  De Limburger 25.10.2023

KBO Limburg heeft in samenwerking met KBO Brabant  hierop gereageerd. Ook in de regionale én  landelijke pers (Telegraaf) is veel aandacht aan dit onderwerp besteed. Een petitie om contant geld in het ziekenhuis te behouden is meer dan 1800 keer ondertekend.

 

Niet alleen het Laurentius Ziekenhuis, maar steeds meer partijen willen het contant geld terugdringen . Dat is voor een deel van onze achterban onaanvaardbaar.  Wanneer u ook wordt geconfronteerd met partijen die het contant geld willen weren is, het goed om daarop rechtstreeks naar die partijen te reageren.

Het Ministerie van Financiën is, in samenspraak met MOB-deelnemers* waaronder de consumenten- organisaties, bezig met het vormgeven aan wetgeving . Hoe meer we opkomen voor met name mensen in kwetsbare posities, des te meer we succes kunnen hebben in de discussies de komende weken/maanden.

*MOB=Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer, waarin de seniorenorganisaties ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, NOOM en Seniorennetwerk Nederland worden vertegenwoordigd door de heer Cees van Tiggelen.

Bron: Nieuwsbrief  38 2023, Koepel Gepensioneerden

Ga naar de inhoud