Managen van HP aandelen

Velen van onze HP NL Senior leden hebben aandelen van HP als onderdeel van het ESPP (Employee Stock Purchasing Plan of ook Global Stock Plan Services dan wel SOP = Shared Ownership Plan). Sinds de overname van Compaq door HP wordt een gedeelte van die aandelen door Smith Barney beheerd en een deel door het reeds daarvoor gebruikte Computershare. HP onderhoudt een web site Your Stock@HP (user name: "leaving", password: "HP") die veel informatie geeft over benefits wanneer men de company heeft of gaat verlaten, stock opties, koop en verkoop van aandelen en het W-8BEN formulier. Dit formulier (Certificate of Foreign Status of Beneficial Owner for United States Tax Witholding and Disclosure Notice), dat voor 5 jaar geldig is, moet ingevuld worden om aan te tonen dat in Nederland belasting betaald wordt zodat niet nogmaals belasting wordt geheven in de USA.

HP Alumni Association

De HPAA is een club van ex-HP werknemers. Het doel is het persoonlijk netwerk van de leden uit te breiden en contacten met vroegere collega's te onderhouden of te herstellen. Een belangrijke activiteit is het ondersteunen van de leden bij het vinden van een nieuwe baan. Hoewel het accent op de USA ligt zijn ook "buitenlanders" welkom als lid. Leden kunnen inschrijven op verschillende mailing lists waaronder een met nieuws over HP. Lidmaatschap is gratis.

Reünie-clubs

Naast en onafhankelijk van HP NL Senior zijn er verschillende reünie-clubs die tot doel hebben onderling sociaal contact te onderhouden. Hieronder een link naar de clubs die bij ons bekend zijn. Ontbrekende clubs, die hier een link willen zien, kunnen dat melden bij de secretaris.

  • IntAct, club van (ex-) P.E.N-, P.T.I.S-, D.E.E- , Digital®-, Compaq®-, HP® medewerkers.
  • Decnet, DEC Nederland Ex-employé Trefpunt, een netwerk waarbinnen ex-Digital collega's elkaar enkele malen per jaar kunnen ontmoeten.
  • ex-GSO, een virtuele ontmoetingsplaats voor oud-medewerkers van GSO-Engineering Nijmegen en inmiddels van vele andere DIGITAL medewerkers.
  • Oud Digital, een site voor oud-Digital medewerkers.