Peter Mulder

Sinds oktober 2021 maak ik deel uit van het bestuur van HPNL Senior. Op 1 juli 1980 ben ik in dienst getreden bij Digital Equipment als Software Specialist. De IT industrie stond toen nog in de kinderschoenen en we werden soms gezien als ‘tovenaars’.

Binnen DEC carrière gemaakt als pre-sales specialist voor diverse producten en Account Consultant voor o.a. AKZO en Hoogovens. Heb in 1986 DECville in Cannes meegemaakt en dat was een éénmalige ervaring!

Na bijna 10 jaar overgestapt naar een kleinere club Triple P Services als Manager Technology Center en later als Outsourcing Sales. Vervolgens Granada Computer Services als Sales Manager voor de BeNeLux en in 1998 wederom in gesprek geraakt met Digital; men wilde de Outsourcing Services in een aparte business unit onderbrengen en zochten expertise op dit gebied.

Inmiddels was DEC overgenomen door Compaq en ik kwam in dienst als Practice Director Professional Services.

De grote outsourcing contracten schuurden regelmatig in concurrentie met de traditionele hardware partners van Compaq en dus was dit een interessante periode.

In 2003 werd Compaq HP en ben ik in een internationale rol gestapt als Global Client Director – het managen van grote wereldwijde klanten die een deel van hun IT infrastructuur aan HP hadden uitbesteed. In deze rol was ik verantwoordelijk voor de P&L van het contract, de operatie, klant tevredenheid en commerciële relatie op CxO niveau. Dit waren contracten van vele tientallen miljoenen per jaar en deze periode voelde als het hebben van een eigen bedrijf binnen het grote HP geheel. In deze periode heb ik veel gereisd en kennisgemaakt met andere culturen, gebruiken en gewoontes. Na 10 jaar overgestapt naar een kleinere organisatie Unisys. Nog steeds 20.000 collega’s wereldwijd maar een stuk kleiner en klantgerichter dan het inmiddels, voor mij, te grote HP. Hier heb ik 12 jaar de rol van Client Executive ingevuld voor wereldwijde outsourcing klanten. In 2020 hebben wij besloten dat het tijd werd om van het leven te gaan genieten.

 

Ik ben getrouwd met Astrid, woon in Veenendaal en wij hebben 2 kinderen en 1 kleinzoon. Sinds 2020 zijn wij in het bezit van een camper waarmee we heel Europa afrijzen. Verder zit ik in het bestuur van een tennisvereniging en heb ik voor het Rode Kruis bron- en contact onderzoek gedaan. Zakelijk ben ik nog actief, alleen als het leuk is, voor een software bedrijf in de Oekraïne en op het gebied van Virtual Reality – virtueel vergaderen. 

Ga naar de inhoud